Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim Jong Un tarihi zirve için Singapur'a indi!

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı zirve içinSingapur'a geldi.

        Kim'i taşıyan uçağın, öğleden sonra yüksek güvenlik önlemleri altındaSingapurHavaalanı'na indiği belirtilirken, basındaSingapurDışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ve Kim'in el sıkışırken çekilen fotoğraflarına yer verildi.

        Kuzey Kore lideri, hava alanından siyah araçlarla çevrelenen, ülkesinin bayrağını taşıyan bir limuzinle ayrıldı ve daha önce Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in kaldığı St. Regis Oteli'ne geçti.

        Kim ile Trump'ın 12 Haziran'da yapacağı zirve, uluslararası toplumun gündeminde.

        Nükleer silahsızlanma ve güvenlik konularının masaya yatırılacağı zirvenin, 1950-53 yıllarındaki Kore Savaşı'ndan bu yana devam eden ateşkes durumunun kalıcı bir barışa dönüşmesi yolunda kritik bir adım olması öngörülüyor.

        REKLAM

        TRUMP, GİRİT'TEN AKTARMA YAPACAK

        ABD Başkanı Donald Trump´ı taşıyan Air Force One uçağı sabah saat 3.07'de Suda üssüne iniş yaptı.

        Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşmek üzere Singapur´da 12 Haziran'a planlanmış kritik zirveye katılmak üzere yola çıktı.

        Quebec Bagotville Üssünden kalkan Air Force One, sekiz saat sonra gerekli kontroller ve yakıt yüklemek için Girit'in Suda üssünde durak yaptı. Saat 4.41'de Suda Üssünden kalkan uçağın 10 saat sonra Singapur´un Paya Lebar Üssüne inmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa