Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin farklı bölgelerinde 5 bin 357 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.

        “Paylaştığın senindir” sloganıyla Kurban Bayramı'nda da çalışmalarını yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Afrin, İdlib, Halep, Hama, Humus, El Bab, Cerablus ve Azez bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar ulaştırdı. 5 bin 357 hisse kurban kesilerek yardıma muhtaç insanlara dağıtımı yapılmaya başlandı. Kurban Bayramı boyunca dağıtımı devam edecek etlerden yaklaşık 215 bin kişi istifade edecek.

        Bu seneyle birlikte 8’inci Kurban Bayramı'nı savaş ortamında geçiren Suriye halkının yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade eden İHH Suriye çalışmaları Kilis Koordinatörü Serkan Öktem, “Bayram namazından hemen sonra Suriye’nin farklı bölgelerinde kesimlere başladık. Bu bölgeler Fırat Kalkanı bölgesi dediğimiz Cerablus, Elbab ve Azez, ayrıca Zeytin Dalı Harekatı'yla özgürleşen Afrin’de ve İdlib tarafında kesimlerimiz devam etmektedir. Kesilen etler paketlenip ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımına başladık” ifadelerini kullandı.

        ‘Halk bu savaştan yoruldu’

        Kurban Bayramı'nın gelmesiyle uzun bir aradan sonra insanların yüzlerinde tebessüm oluştuğunu ifade eden Öktem, “Buradaki halk artık bu savaştan yoruldu. Bu mübarek günde bu insanları sevindiren Türkiye halkından Allah razı olsun. Buradan tüm İslam ümmetin bayramı mübarek olsun”diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa