Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluğa yol açarken, bazı Suriyelilerin ülkelerine koşarak gitmesi dikkat çekti.

        Türkiye’nin dört bir tarafından Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra Kilis Valiliğinin izni ile 118 Ağustos tarihleri arasında Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgeleri ile diğer şehirlerine gidiyor. Kilis Valiliği online randevu sistemine şimdiye kadar 50 bin Suriyelinin başvurduğu, bu sabah itibariyle 8 bin 500 kişinin Suriye'ye geçiş yaptığı belirtildi.

        Sabah saatlerinden itibaren Suriyeliler, gönderme alanında AFAD tarafından kurulan dev çadırlarda işlemlerin başlamasını bekledi. Yoğunluğun yaşandığı sınır hattında jandarma ve polis, Suriyelileri sıraya koyarak düzenli bir şekilde geçişlerin sağlıyor. Geçişlerde yaşlı, hamile ve çocuklu ailelere öncelik veriliyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk devam ederken, bazı Suriyelilerin ülkelerine koşarak gitmesi dikkat çekti. Kimilerinin ise yakınlarına aldıkları hediyeleri taşımakta zorluk çektikleri görüldü.

        "7 yıldır ilk kez ülkeme gidiyorum"

        İzmir'de yaşayan Suriyeli Cuma Şavah bayram için ülkesine gideceğini ifade ederek, “Annem, babam ve akrabalarımızı ziyarete gidiyorum. Türkiye’den Allah razı olsun, bize bu imkanı tanıdığı için, 7 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. İlk kez ülkeme bayram için gidiyorum. İçimde vatan özlemi var. Çocuklarım Türkiye’de doğdu, 1 ay kalmayı planlıyorum. Çobanbey köyüne gidiyorum” dedi.

        Suriyeli Meryem Talse ise Diyarbakır’da yaşadığını ve Suriye’nin Haseki kentine bayram için gideceklerini ifade ederek, “Türkiye’de olmaktan memnunum. İçimizde vatan özlemi var. Suriye’de yakınlarımın yanına bir süre kaldıktan sonra tekrar Türkiye’ye döneceğim” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa