Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kendi yaptığı yatay bisikletle yıllara meydan okuyor

        Sırbistan'ın güneyindeki Niş şehrinde yaşayan 71 yaşındaki Milance Djuric, kendi yaptığı yatay bisikletle adeta yıllara meydan okuyor.

        AA'nın haberine göre, her gün ortalama 30 kilometre bisiklet süren Djuric, insanlara sağlıklı ve çevre dostu bir yaşamın her yaşta mümkün olabileceğini gösteriyor.

        Kendiyaptığıyataybisikletin ortaya çıkma hikayesini anlatan Djuric, bu sıra dışı bisikletin yanı sıra Niş şehrinde rüzgar sörfü yapabilmek için sörf tahtası yapan ilk kişinin dekendisi olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Kendisini "tam bir spor düşkünü" olarak nitelendiren Djuric, bir dönem yamaç paraşütüne de çok meraklı olduğunu ifade etti.

        Emekli bir programcı olan Djuric, son altı yıldır düzenli olarakkendiyaptığıyataybisiklete bindiğini anlatarak "Diğerlerinden farklı olarak bu bisiklette sırtımı, boynumu ve başımı yaslayabileceğim bir yer var ve bu, sürüşün daha rahat ve konforlu olmasını sağlıyor" dedi.

        Yaşına rağmen özel bisikletinden vazgeçmeyen Djuric, bilhassakendisi yaşlarda olan insanlara da benzer türde bisiklet kullanmalarını tavsiye ederek bu bisikleti sürerken herhangi bir zorlanma ve acı hissetmediğini söyledi.

        ALMANYA'DA GÖRDÜĞÜ BİSİKLETE YENİ KONSEPT KAZANADIRDI

        Yıllar önce Almanya'daki kızını ziyarete gittiğinde orada biryataybisiklet gördüğünü belirten Djuric, "Bu bisikletin patenti 1860 yılında alınmış.Yataybisiklet orada çok sık kullanılıyordu. Döndüğümde ise gördüğüm o bisiklete yeni bir konsept kazandırdım" diye konuştu.

        REKLAM

        Normal bir bisikletten bozma özel bisikletini itinayla tasarladığını anlatan Djuric, "Dünyadayataybisiklet yapımı için 'S' harfini andıran özel bir sütun oluşturuluyor. Ben ise normal bir bisikletin sütununu kullanarak bunu yaptım" dedi.

        Yaşadığı şehirde bisiklet yolu bulunmamasından şikayetçi olan Djuric, trafiğin yoğun olduğu saatlerde bisiklet sürmemeye özen gösterdiğini kaydetti.

        Djuric, trafik ışıklarında durduğunda bazen iyi bazen de kötü yorumlar aldığını anlatarak "Aslında olumlu bir şey söyleyenlerin sayısı çok az. İnsanlar genellikle şaşkın şaşkın bakıyor. Çocuklar ise hayranlıklarını gizleyemiyor" diye konuştu.

        Benzer zevkleri olan hemşehrilerineyataybisiklet yapımı konusunda yardımcı olabileceğini kaydeden Djuric, "İnsanların olabildiğince aktif olmaları gerekiyor. Kalbi atmaya teşvik etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa