Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri’de jandarma ekiplerinin DEAŞ terör örgütüne yönelik yaptığı eş zamanlı operasyonda yakaladığı DEAŞ’ın sözde 'tarım bakanı’ iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, mahkemede “DEAŞ, bana ve aileme çok zarar verdi. Eşimi taciz ettiler” dedi.

        Develi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik olarak 10 Ocak tarihinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Aralarında DEAŞ'ın sözde tarım bakanı B.E.'nin de bulunduğu 11 kişi hakkında başlatılan işlemler, 7 gün sonra tamamlandı ve zanlılar adliyeye sevk edildi. Develi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alınanlardan DEAŞ'ın sözde tarım bakanı T.E.A.H. ve akrabası A.S. tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. T.E.A.H. ve A.S., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.E.A.H.'nin yakalandığı süreçte yakalanmamak için ismini B.E. olarak söylediği ortaya çıktı.

        Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık T.E.A.H. ve akrabası A.S. ile avukatları hazır bulundu.

        Duruşmada tercüman eşliğinde savunma yapan ve ‘Kendimi, ailemi rezil ettim’ diyen DEAŞ'ın sözde tarım bakanı T.E.A.H. “Emniyet Müdürlüğü'ne kendim teslim oldum. DEAŞ, bana ve aileme çok zarar verdi. Eşimi taciz ettiler. Eşime, ondan boşan, bir mücahitle evlen' dediler. DEAŞ ile ilgili ne biliyorsam söyleyeceğimi polis memurlarına söyledim. 7 gün DEAŞ ile birlikte kaldım. Kendimi ve ailemi rezil ettim. Çok pişmanım. 6 çocuğum var. Onlara bakan kimse yok” diye konuştu.

        Cumhuriyet savcısı, ara mütaalasında her iki sanığın kaçma şüpheleri ve kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını ve eksikliklerin giderilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Ekim ayına erteleyerek iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa