Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu yargılanan ve 2016’daki Suriye’de sınır ötesine yapılan Fırat Kalkan Harekatı operasyonuna gönüllü olarak katılan hava savunma subayı, mahkemece beraat ederek, tahliye oldu.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Nurullah T. ve avukatı hazır bulundu.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç olan ve bu suçtan tutuklu yargılanan hava savunma subayı Nurullah T., “2016’da yapılan sınır ötesine Fırat Kalkanı Operasyonu’na gönüllü olarak katıldım. Bu operasyona gönüllü katılan birisi terörist olabilir mi? 2001’de bir tanık birlikte sohbetlere katıldığımızı söylemiş. Hakkımda suçlama asılsız” diye konuştu.

        Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık Nurullah T.’ya üzerine atılı suçtan beraatına ve tahliyesine karar verdi. Başka bir FETÖ/PDY dosyasında tutuksuz yargılanan Ali S. da delil yetersizliğinden beraat etti.

        Zaman Gazetesi dağıtıcısına 6 yıl 3 ay hapis

        Öte yandan başka dosyada örgütün medya kuruluşu Zaman Gazetesi’nin dağıtıcı olan ve tutuksuz yargılanan Murat Ş. de ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan mahkemece 6 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa