Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, yeni dönemde okul servislerine yüzde 20 oranında zam geldiğini söyleyerek, “1 yıl içerisinde sadece akaryakıta gelen zam yüzde 30 civarında” dedi.

        20182019 eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala okul servislerinin fiyatlarına da zam geldi. Geçen dönemde 05 kilometre mesafede 150 TL’ye yapılan taşımacılık, bu dönmede 180 TL oldu.

        Servis fiyatlarına yüzde 20 oranında zam geldiğini kaydeden Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, şunları söyledi:

        “Açılacak yeni sezonun ülkemize, şehrimize, eğitim camiamıza ve servisçi arkadaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyoruz. Geçtiğimiz dönemde en kısa mesafe olarak 05 kilometre mesafede 150 TL’ye yapılan taşımacılık ücreti ortalama yüzde 20 gibi bir fiyat ayarlaması yapılarak 180 TL olarak belirlendi. 2’inci bölge fiyatımız yine geçtiğimiz dönemde 160 TL olan fiyatımız, bu dönemde 195 TL, 3’üncü bölge 20 kilometreye kadar olan bölge fiyatımızda 205 TL olarak belirlendi. Biz buna zam ayarlaması değil de, fiyat ayarlaması diyoruz. Yaklaşık 1 yıl içerisinde sadece akaryakıta gelen zam şuan yüzde 30 civarındadır. Geçtiğimiz yıl temmuz ayı ile bu yol temmuz ayı arasında yüzde 30’un üzerinde sadece akaryakıta zam geldi. Meslektaşlarımızın sıkıntılarına baktığımız zaman sadece bu fiyat ayarlamasındaki oran yakıtla alakalı değil, tüm amortisman giderlerine yansıdığı gözükmektedir. Bunları da göz önünde bulundurursak ok yüksek olduğu kanaatinde değiliz. Vatandaşın cephesini düşünmekte de fayda var. Biz oda olarak fiyat yetkisi alma yetkisi olmasına rağmen ulaşım koordinasyon merkezine müracaat ettik ve merkezin almış olduğu karar neticesinde oldu.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa