Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yahyalı Belediye Meclisi, Eylül Ayı toplantısında Büyükçakır Mahallesi’nde yapılacak olan yeni okulun arazisinde yapılacak imar plan değişikliğini görüştü.

        İlçede ikili eğitimin yapıldığı tek mahalle olan Büyükçakır Mahallesindeki sorunu çözmek için çalışmalara başlayan belediye meclisi, detaylı inceleme için konuyu Belediye İmar Komisyonuna havale etti.

        Konu ile ilgili meclis üyelerine bilgiler Başkan Esat Öztürk; “Cumhurbaşkanımız, Türkiye’de ikili öğretimi kaldıracağız demişti. İlçemizde sadece Büyükçakır Mahallemizdeki okulda ikili öğretim yapılmaktaydı. Belediye olarak, bu bizim işimiz değil demeyerek, konuyla ilgilendik. Hayırsever Koyuncu Ailesinin de 300 bin TL desteği ile okulumuzun imalatına başlandı. Okul yapılacak arazide çalışmalar tamamlandı. Yakında su basmanı dökülecek. İnşaallah okulların açılmasına yetiştirmek istiyoruz ama bu bir haftada sarkabilir. Bu çalışmayla Büyükçakır Mahallesindeki büyük bir sıkıntıyı gidermiş olacağız. Mahalleye ziyarete gittiğimizde insanlarımızın en yoğun talebi bu konudaydı. İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve iş adamlarımızın da desteği ile bu konuyu çözüme kavuşturmuş olduk.“ diye konuştu.

        Başkan Esat Öztürk konuşmasında bir müjdeli haber daha vererek mahalleye ayrıca sağlık evi yapılacağını söyledi.

        Belediye İmar Komisyonu raporu, 5 Eylül Çarşamba Günü yapılacak ek meclis toplantısıyla karara bağlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa