Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'nin Develi ilçesinde 3 işçi emeklisi, eski su kaynaklarını ve yollarını onararak, yaban hayvanlarını susuz bırakmamaya çalışıyor.

        Kayseri'nin Develi ilçesine işçi emeklileri Enver Bozbeşparmak, Tacettin Özüdoğru ve İlhan Bozbesparmak, eskiden dağlarda koyunların sulanması için yapılan ve zamanla tahribata uğrayan su kaynaklarını ve su yollarını, yabani hayvanların susuz kalmaması için onarıyor. Son 1 yıl içerisinde 12 su kaynağını onaran 3 kafadar, vatandaşların da takdirini topluyor.

        Hayvanların susuz kalmaması için çalıştıklarını kaydeden Enver Bozbeşparmak, "Köyümüzün dağlarında dolaşırken dağlarda yaşayan yılan, kaplumbağa gibi sürüngen hayvanların eski su kaynaklarına gelerek su aradıklarına bizzat şahit oldum. O günden sonra dağlarda yaşayan hayvanatın su ihtiyacını karşılamak için eski su kaynaklarını arayıp bularak yeniden çeşme haline getirmeye gayret ediyorum. Bu işi zaman zaman iki ya da üç arkadaşımla birlikte yapıyoruz" dedi.

        Ayrıca, Develili Merhum Jandarma Albay Hasan Basri Ökender tarafından 1954 yılında yaban hayatına destek amacıyla yapılan, ancak geçen zaman içerisinde suyu kesilen çeşmede onarılarak yabani hayvanların su içeceği bir çeşmeye dönüştürüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa