Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞUŞTAN üzerinde ayyıldız bulunan 2 yaşındaki 'Cesur' adı verilen 850 kiloluk boğa, kesmeye kıyamayan Kayserili sahipleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilecek.

        Kocasinan ilçesinde Karaca Haycancılığa ait besi çiftliğinde sahipleri tarafından özenle bakılan Simental cinsi boğanın sol tarafında Türk bayrağınının simgeleri ay-yıldızı görenler şaşkınlık yaşıyor. Karaca  ailesinin fertlerinden Süleyman Karaca, 'Cesur' adını verdikleri hayvanlarının üzerinde ayyıldızla doğduğunu belirterek, "2 yıldır iyi bakılarak büyüdü ve sol yanındaki ayyıldız daha belirgin hale geldi. Şu ana kadar çok talibi çıkmasına karşın satmadık. Çünkü bu bizim gururumuz. Üzerinde ayyıldızlı bayrağımızı taşıyor. Günde 10 kilo yem yiyor. Şu an 850 kilo civarında. Hayvanı görmeye gelenler oluyor. Çoğu kişi de inanmıyor. 'Çizim mi yaptınız' diye soruyor. Bu orijinal, Allah vergisi" dedi.

        'KESMEYE KIYAMADIK'

        Kurban Bayramı'nın yaklaştığına dikkat çeken Karaca, Cesur'u kendilerinin kesmeye kıyamadığını belirterek, " Ay-yıldızlı hayvanımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın kıyamayacağını düşünüyorum. 50 yıldır bu işi yapıyoruz. Bu iş bizim dede mesleğimiz. Böyle bir şeye daha önce rastlamadık'' diye konuştu

        'KÜLLİYEYE GÖNDERECEĞİZ'

        Kayseri Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Özet de, atalarının ve kendisinin uzun yıllardır besiciliket işiyle uğraştığını ifade ederek, bugüne kadar büyükbaş hayvanlarda böylesine belirgin ve orijinal ay-yıldız görmediğini söyledi. Özet, ''Karaca ailesinin de onayıyla bu boğayı Kayseri Ticaret Borsası olarak satın alıp, süsleyip, Cumhurbaşkanımıza hediye olarak külliyeye göndereceğiz'' dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa