Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Dostluk Kulubü 15. yıl etkinlikleri kapsamında iki gün sürecek Çerkes ezgilerinin yaşanacağı programa imza atacak. Kayseri Dostluk Kulübü Başkanı Şirvan Azgıt, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde müzik grubu Bzerabze Gub gösterisi ile başlayacak etkinliklerin tarihi Karatay Kervansarayı'nda verilecek yemekle devam edeceğini söyledi.

        Kayseri Dostluk Kulübü'nün 15. yıl etkinlikleri 2728 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Etkinlikler kapsamında Çerkes Müziği'nin önemli değerlerinden biri olan Bzerabze Gub müzik grubu iki konser verecek. İlk konser 27 Temmuz Cuma günü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür sanat merkezi'nde saat 19.00'da başlayacak. İkinci konser ise yemekli olacak ve Hicri 638 (Miladi 1240) yılında, ünlü Selçuklu Veziri Celaleddin Karatay tarafından yaptırılan ve Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki Elbaşı bucağına bağlı Karadayı köyünde bulunan Karatay Kervansarayı'nda düzenlenecek. Kayseri'ye 45 kilometre uzaklıktaki 778 yaşındaki tarihi kervansaray bu kez tarihi Çerkes ezgileri ile yankılanacak. Her iki etkinliğe tüm halkın davetli olduğunu dile getiren Kayseri Dostluk Kulübü Başkanı Şirvan Azgıt, ''Halkımızın Çerkes ezgilerini daha yakından tanıması, Çerkes kültürünün daha geniş kitlelere tanıtılması açısından Bzerabze Gub müzik grubu önemli çalışmalar yaptı. Bizde 15. yılımızı böyle bir etkinlikle kutlamak istedik. Tüm hakmızı etkinliklerimize bekliyoruz'' dedi. Azgıt, amacı fayda ve değer üretmek olan Dostluk Kulübünün bürokratik süreçlerde üyelerini mevzuatın belirlenmesi ve uygulanması konusunda Kamusal muhataplar nezdinde desteklediğinin altını çizdi.

        Öte yandan, Bzerabze Gub müzik grubu sosyal medya hesabında yayınladığı videoda Çerkes Kültürü'nde önemli bir yeri olan ''Kayseri İstasyonu'' adlı şarkıyı seslendirerek tüm Kayseri halkını etkinliklere davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa