Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kayıp Interpol Başkanı hayatta mı?

        Bir süre önce kayıp olduğu açıklanan ancak daha sonra Çin hükümeti tarafından gözaltına alındığı açıklanan eski Interpol Başkanı Meng Hongwei'nin durumu henüz netliğe kavuşmuş değil.

        BBC'ye bir röportaj veren eşi, Meng'in yaşadığından emin olmadığını söyledi. Eşinden kaybolduğu günden bu yana haber alamadığını söyleyen Grace Meng, kendisinin de tehdit telefonları aldığını söyledi.

        Eşinin son olarak Çin'e giderken kendisine 'telefonumu bekle' dediğini belirten Grace Meng, dakikalar sonra eşinden içerisinde bıçak emojisi olan bir mesaj aldığını ve bunu tehlikede olduğu şeklinde yorumladığını söyledi.

        Çin'in yapabileceklerinin bir sınırı olmadığını belirten Meng, "Bunun siyasi bir soruşturma olduğunu düşünüyorum. Onun hayatta olduğundan emin değilim" ifadelerini kullandı.

        Eşi kayıp olduğunu açıkladıktan sonra Meng Hongwei, Interpol'deki görevinden istifa etmişti. Çin hükümeti, Meng'in yolsuzluk karşıtı soruşturma kapsamında gözlem altında tutulduğunu belirtmiş ve "Yasanın önünde ayrıcalık ve imtiyaz olmaz" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa