Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kaya resimleri için Güney Kore'den geldiler

        Adıyaman'ın Kahta ilçesinde suları çekilen Atatürk Barajı kıyısında balıkçılar tarafından Paleolitik döneme aitkayaresimleritespit edilmişti. Resimleri görmek içinGüney Kore’den heyet geldi.Heyette Ulsan Büyükşehir Meclisinden Meclis Yönetim Başkanı Duck Kwon Yoon, Meclis Yönetim Başkan Yardımcısı Sun Mi Kim, Meclis Üyesi Ho Geun Go, Meclis Üyesi Mi Hyung Kim, Meclis Üyesi Jong Hak Son, Meclis Yönetim Başkanı Yoon İl Kim, Meclis Yönetim Yardımcısı Min Hui Lee ve Meclis Yönetim Yardımcısı Yoon Ho Cha yer aldı.

        REKLAM

        SU SEVİYESİ ENGEL OLDU

        Güney Kore’de su altında kalan kültür varlıklarını nasıl korunabileceği ve kültür varlıkları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak için gelen heyete Müze Müdür Vekili Mehmet Alkan eşlik etti. Tekne ile eserin bulunduğu bölgeye giren heyet, su seviyesinin yükselmesinden dolayı eserleri göremedi. Müze Müdür Vekili Mehmet Alkan'dan bilgi alan Güney Koreli heyet, resimlerin nasıl korunacağı ile ilgili bilgiler edinmeye çalıştı.

        BALIKÇILAR BULMUŞTU

        Adıyaman'ın Kahta ilçesinde iki ay önce suları çekilen Atatürk Barajı kıyısında balıkçılar tarafından Paleolitik döneme aitkayaresimleribulundu.Bölgede incelemelerde bulunanAdıyamanMüze Müdürü Mehmet Alkan, balıkçılar tarafından tespit edilen alandakayaüzerine kazıma tekniğiyle yapılan insan ve hayvan figürleri yer aldığınıbelirtmişti.Mehmet Alkan,kayaresimlerinin yerinde korunacağını, suların yeniden yükselmesi halinde ise yapabilecekleri bir şey olmadığını açıklamıştı. Kayaüzerinde yaban keçisi avı sahnesi ile at üzerinde süvari tasvirleri bulunurken, resimlerin bulunduğu alan, 8 metre uzunluğunda ve 70 santimetre genişliğinde.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa