Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Katy Perry'nin terlik tasarımı ırkçılık tartışması yarattı

        Amerikalı şarkıcı ve moda tasarımcısı Katy Perry'nin Dillard's markası için 2017 yılında tasarladığı tasarladığı terlik ve ayakkabılar ırkçılık tartışmalarını alevlendirdi.

        Katy Perry'nin terlik tasarımı,Afrika kökenli Amerikalıları karikatürize etmek için yüzünü siyaha boyama ya da maske takma anlamına gelen ırkçı "blackface" (kara surat) akımını özendirmeklesuçlandı.

        'Ora Face' ile 'Rue Face' adlı ayakkabı ve terlik modellerinin siyahileri aşağıladığı öne sürülürken​Perry, ayakkabılarla ilgili eleştirileri yanıtsız bıraktı.

        REKLAM

        Terliklerin satıldığı büyük bir perakende zincirinin sözcüsü ise TMZ'ye ayakkabıları piyasadan çekme sürecinde olduklarını bildirdi.

        Sosyal medyada yer alan tepkilerin ardından ayakkabıların satıldığı bazı internet mağazalarında "Bumodellerin satışı yok" mesajı yer aldı.

        İtalyan moda evi Gucci de geçtiğimiz hafta, ABD'de siyahları aşağılayan maskelere benzetilerek tepki çeken siyah kazağını satıştan kaldırmışve konuyla ilgili özür dilemişti.

        Yine aynı şekilde Prada'nın da aksesuar serisinde yer alan maymuna benzerbir ürünü ırkçılıkla suçlanmış, modaevi ürününü piyasadan çekmek zorunda kalmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa