Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde denize açılan balıkçıların limana bol miktarda hamsiyle dönmesi hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Palamut sezonun bereketli geçen Karadeniz’de deniz suyunun soğumasıyla birlikte balıkçıların ağlarına bol miktarda hamsi takılmaya başladı.

        Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak gibi Karadeniz'in birçok ilinden İnebolu açıklarına gelen balıkçı tekneleri, 3 günde yaklaşık bin 500 ton hamsi ile limana döndü. İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ahmet Çelebi, 3 günde İnebolu’dan yaklaşık bin 500 ton hamsi sevkiyatının gerçekleştiğini söyledi. İnebolu’ya bağlı Evrenye Balıkçı Barınağı’nda ise dökme hamsiler sevk edildi. Evrenye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Akın 3 gün boyunca yaklaşık 600 ton hamsinin sevkiyatının yapıldığını belirterek hem Evrenye köyünün hem İnebolu ilçesinin hamsi sevkiyatından yüzünün güldüğünü ifade etti. Tonlarca hamsi İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi Türkiye’nin dört bir yanına gönderildi.

        Trabzonlu Balıkçı Muhammed Özçelik, Sinop'tan denize açıldıklarını, İnebolu açıklarında kasalar dolusu hamsi avladıklarını belirtti.

        Balıkçılardan Veli Küçük ise ‘’İnebolu açıklarından tutulan hamsileri, tırlarla Türkiye'nin dört bir yanına gönderdik. Teknenin ambarı ve üzeri hamsiyle doldu. Avladığımız balığın büyük kısmını tezgahlarda satılmak üzere piyasaya gönderdik. Vatandaşlarımız taze balık yesin, İnşallah bu sezon böyle devam eder. Vatandaş da ucuza balık yer" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa