Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu'nun Tosya İlçesinde düzenlenen 21 Kültür ve Pirinç Festivali Yağlı Güreşlerinde finalde Hüseyin Gümüşalan'ı yenen Orhan Okulu, 657. Kırkpınar Başpehlivanı oldu.

        Tosya Er Meydanı’nda yapılan yağlı güreşlerde yurdun dört bir köşesinden gelen pehlivanlar kol bağladı. Tosya Er Meydanında yapılan güreşler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

        Tosya Er Meydanı’nda 16 başpehlivan kol bağladı. Kuraların çekilmesinin ardından başlayan başpehlivanlık güreşlerinde Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve 2018 yılı Kırkpınar 3. Hüseyin Gümüşalan finale kaldı. Başpehlivanlar seyircinin yoğun tezahüratıyla güreş tuttu. Kıran kırana geçen güreş sonunda finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan’ı yenen Orhan Okulu, 2018 Tosya Başpehlivanı olarak Kırkpınar’ın rövanşını kaptırmadı.

        Güreşlerin sona ermesinin ardından madalya töreni yapıldı. Başpehlivan Orhan Okulu ve ikinci Hüseyin Gümüşalan’a madalyalarını Belediye Başkanı Kazım Şahin verdi. Tosya Yağlı Güreşleri’nde kol bağlayan pehlivanlardan dereceye girenlere madalyaları protokol üyeleri ve misafirler tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa