Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taşköprü Belediyesi tarafından 1619 Ağustos tarihleri arasında 32.’si düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nin programı netleşti.

        Ünlü sanatçı Murat Dalkılıç, Hasan Yılmaz, Ece Seçkin ve Serkan Kaya’nın sahne alacağı Sarımsak Festivali’ne çok sayıda ziyaretçi katılması bekleniyor.

        Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, her yıl büyük bir coşku ile gerçekleştirdikleri Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’ni bu yıl 1619 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceklerini kaydetti.

        Festivallerin gurbet ile sıla arasında büyük bir köprü görevi gördüğüne değinen Başkan Arslan, gurbetteki ve sıladaki tüm hemşerilerini 1619 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nde buluşmak üzere Taşköprü’ye beklediklerini ifade etti.

        16 Ağustos Perşembe günü festivalin 1’inci gününde saat 15.00’da açılışı yapılacak. Açılışın ardından Cuma Pazarında Pompeiopolis Tarım, Orman, Hayvancılık, Tarımsal Gıda Fuarı’nın açılışı gerçekleşecek. Daha sonra kortej yürüyüşü ve akabinde Cumhuriyet Meydanı’nda protokol konuşmaları ve halk oyunu gösterileri sahne alacak.

        Saat 18.30’da da 5. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni, Şeyh Hüsamettin Hz. Türbesi’nde gerçekleşecek.

        Akşam namazına müteakip ise Merkez Taş Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitler ve Taşköprülü ecdatların ruhuna mevlidi şerif programı tertip edilecek.

        Festivalin ikinci günü olan 17 Ağustos Cuma günü ise saat 09.30’da Halk Oyunları ekiplerinin kahvaltı programı gerçekleşecek. Ardından saat 10.30’da Resim Öğretmeni Hasan Barış Çiçek’in “Eskimeyen Motifler” konulu Resim Sergisi’nin açılışı Kent Tarihi Müzesi’nde yapılacak. Saat 14.00’te Belediye Konferans Salonu’nda Taşköprü’nün Doğal ve Beşeri Zenginlikleri konulu panel gerçekleşecek. Saat 16.30’da Cuma Pazarı alanında Çiftçiler Arasında En İyi Sarımsak Üreticisini Seçme ve En İyi Buzağı Yetiştiricisini Seçme yarışmaları yapılacak. Saat 19.30’da Köprübaşı Halk Oyunu gösterileri yer alacak. Saat 21.00’de Köprübaşı Festival Meydanı’nda sevilen sanatçı Hasan Yılmaz ve saat 22.30’da ise Murat Dalkılıç sahne alacak.

        Festivalin üçüncü günü olan 18 Ağustos Cumartesi günü de saat 10.00’da Ağcıkişi Mahallesi Kaba Yazı Mevkii’nde Trap Atışları Yarışması gerçekleşecek. Saat 10.30’da çocuklara yönelik Belediye Sarayı önünden Bisiklet Turu gerçekleşecek. Saat 15.00’te Festival alanında Halk Oyunu ekiplerinin gösterisi, saat 16.30’da Uluslararası Halk Oyunları Ekipleri Geleneksel Giysili Kostüm defilesi, saat 22.00’de ise festival alanında ünlü sanatçı Ece Seçkin’in açık hava konseri sahne alacak.

        Festivalin son günü olan 19 Ağustos Pazar günü ise saat 14.30’da Ağcıkişi Mahallesi Kabayazı Mevkii’nde Halk Oyunu ekiplerinin gösterileri, saat 15.00’te Geleneksel At Yarışları, satt 20.00’de Halk Oyunu ekiplerine teşekkür ve katılım belgesi dağıtımı, saat 22.00’de ise ünlü sanatçı Serkan Kaya’nın açık hava konseri ve havai fişek gösterisi ile final yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa