Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde FETÖ'nün 'adliye imamı' olduğu ileri sürülen ve meslekten ihraç edilen infaz koruma memuru, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevi'nde infaz koruma memuru iken meslekten ihraç edilen ve 'İnebolu Adliyesi'nin imamı' olduğu iddia edilen Ramazan K. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla dava açıldı.

        Tutuklu yargılanan ve duruşmaya Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle katılan Ramazan K., savunmasında İnebolu Adliyesi'nin imamı olduğunu kabul etmeyerek, “FETÖ’nün yurtlarında çalıştım. Fetullah Gülen’in kitapları okundu. Bunları dinledim. Ama sohbetlerine katılmadım veya örgüt adına para toplamadım” dedi.

        ByLock kullanmadığını ileri süren Ramazan K., “ByLock’u 15 Temmuz’dan sonra ilk defa duydum. Ben böyle bir program kullanmadım” diye konuştu.

        Adliye imamı olmadığını ve bunu kabul etmediğini söyleyen Ramazan K., “İmam ben değilim, bunun daha geniş soruşturulmasını istiyorum. 15 aydır tutukluyum” şeklinde konuştu.

        Son sözü sorulan Ramazan K., “Ben imam değilim. Her şeyi size anlattım. Terör örgütüne falan da üye değilim. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

        İddianamede ise şahsın ByLock kullanıcısı olduğu, Bank Asya’da hesabının bulunduğu ve örgüt adına faaliyette bulunarak bu faaliyetleri yönlendirme suçlarından cezalandırılması istendi.

        Mahkeme heyeti, sanık Ramazan K.’yi 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmayı izlemeye gelen sanığın yakını ise kararın ardından baygınlık geçirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa