Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu’da suç işlemek amacıyla örgüt kuran ve örgüt faaliyeti kapsamında silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan kişilere yönelik 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Cide Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kastamonu merkezli İstanbul, Samsun, Karabük, Rize, Sinop ve Ankara illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda daha önceden belirlenen adreslere baskın düzenleyen jandarma ekipleri, yaptıkları aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi. Jandarma ekipleri, operasyonda 29 şüpheliyi de gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 5'i hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, 11 şüpheli ise Cide Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şüphelilerden Cide İl Genel Meclisi Üyesi İ.A. (45), merkez Kayalı Köyü Muhtarı S.T. (45), Ağlı ilçesi Kırklardere Mahallesi Muhtarı Ö.Ö. (46), İnebolu ilçesi Ayva Köyü Muhtarı ve aynı zamanda İnebolu Muhtarlar Cemiyeti Başkanı A.Ç. (62), K.A. (42), M.Ç. (62), G.N. (26) ve O.S.K. (39) ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak İnebolu Cezaevine gönderildi.

        Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa