Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen ve hakkında dava açılan eski öğretmen, AktifSen’e arkadaşlarının tavsiyesi üzerine üye olduğunu belirtti.

        Kastamonu’da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen ve hakkında dava açılan eski öğretmen beraat etti. Meslekten ihraç edilen ve hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan eski öğretmen S.I., kapatılan Bank Asya’ya talimat doğrultusunda para yatırmadığını belirterek, "Ben, bilgisayar öğretmeniyim. Üniversitesi memleketim olan Elazığ’da okudum. Bu yüzden hiçbir yapıyla bağlantım olmadı. Ama arkadaşlarımız vardı” dedi.

        2014 yılının Ocak ayında araç almak istediğini ve bu yüzdende kredi çekmek için Bank Asya’ya gittiğini ifade eden S.I., “Araç kredisi alacaktım. Oradaki görevli tarafından bana bilgi verildi ve Bank Asya’da hesap açıldı. Ben, böyle bir olay yaşanacağını tahmin bile edemedim. Kişisel hesabını kullanabilmem için de para yatırmam gerektiğini söyledi görevliler. Ben de 500 lira bir para yatırdım. Ondan sonra Abana ilçesine tayin oldum. Burada Bank Asya şubesi olmadığı için hesabı kullanamadım. Hesabı kapatıp kartı da iptal ettirdim. Aracı ise düğünden kalan altınları bozdurarak aldık. AktifSen üyeliğim ise arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine oldu. Okula gelip bilgiler verildi, benimde aklıma yattı, bende üye oldum” diye konuştu.

        Bilgisayar öğretmeni olmasına rağmen 'ByLock' gibi programları 15 Temmuz gecesinden sonra öğrendiğini söyleyen S.I., herhangi bir suç işlemediğini belirterek beraatını istedi. Sanığı dinleyen mahkeme heyeti, beraatına karar verdi. Kararın ardından S.I., mahkeme heyetine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa