Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İhsangazi ilçesindeki yangında hayatını kaybeden 2 ve 4 yaşındaki kardeşlerle ilgili anne ve babaanne hakim karşısına çıktı.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan, ölen çocukların babaannesi Satiye K. ile müşteki baba Davut G. katıldı. Tutuksuz sanık anne Öznur G. ise duruşmaya gelmedi.

        Sanık Satiye K, savunmasında, oğlu ile gelininin kendisiyle birlikte yaşamak istemediğini bu nedenle kendisinin yine aynı binada tek başına yaşadığını belirtti.

        Olay günü sabah oğlunun kendisini aradığını söyleyen Satiye K, "Oğlum sabah beni aradı. Eşinin telefonunu kaybettiğini söyledi. Bana 'Bizim eve bak telefon orada mı?' dedi. Ben sabah saat 8.00'de alt kata indim. Gelinim ve torunlarım evdeydi. Daha sonra tekrar kendi evime geldim." dedi.

        Daha sonra öğlen saatlerinde tekrar alt kata indiğini belirten babaanne, "Kapıyı çaldım, kimse açmadı. Kapının kenarından iğne kadar duman geliyordu. Okuryazarlığım olmadığı için polisi ve itfaiyeyi arayamadım. Oğlumu aradım. Daha sonra çocukların vefat ettiğini öğrendim. Gelinim o gün çocukları bana emanet etmedi. Zaten gelinim ve oğlum benimle birlikte yaşamak istemediklerini söyledikten sonra ben 'Çocuklara bakmam.' diye yemin ettim." diye konuştu.

        Baba Davut G. ise eşinin telefonunu kaybettiklerini bu nedenle olay günü sabah annesini aradığını söyledi.

        Annesinin sabah saatlerinde evlerine gittiğini anlatan Davut G, "Olayın ardından daha sonraki tartışmalarda annem bana, 'Çocukları yaktım sizi de yakarım, yeni doğacak çocuk da öncekiler gibi olur.' dedi. Annem yangında eve girdiğini çocukları çırpınırken gördüğünü de söyledi. Benim çocuklarımın ölümünden kim sorumluysa cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

        - Olay

        İhsangazi ilçesinde, 21 Mart 2016 tarihinde, Öznur ve Davut G. çiftine ait Çay Mahallesi Çakıroğlu Sokak'taki iki katlı evde, sobadan kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıkmış, yangında 2 yaşındaki Eda ve 4 yaşındaki Zeynep'in cansız bedeni bulunmuştu. Yangın sırasında baba Davut G'nin iş yerinde, anne Öznur G'nin ise Kur'an kursunda olduğu öğrenilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa