Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası İstanbul Komedi Festivali, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek. 'Söyleyin de beraber gülelim' sloganıyla kasımda başlayacak olan festivalde kimlerin sahneye çıkacağı belirlendi. Uluslararası İstanbul Komedi Festivali, seyircilerle BKM Tiyatro, BKM Mutfak Çarşı, BKM Mutfak Uniq, Mall Of İstanbul MOİ Sahne ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde buluşacak.

        Mehmet Çalışkan'ın haberine göre BKM'nin CEO'su Zümrüt Arol Bekçe, Uluslararası İstanbul Komedi Festivali'nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "BKM ekibinin ve üstelik sadece kadınlardan oluşan bir ekibin gelecekte 'Çoluk çocuğumuza bu şehre ait bir festival kazandırdık' diyebilme inancıyla çaba gösterdiği, çok inanarak çalıştığı bir proje üç yıl önce hayata geçerek yıldan yıla büyümeye başladı. İlk yıl 6 gün, ikinci yıl 2 hafta olarak gerçekleştirdiğimiz festival bu yıl 3 haftaya yayıldı. Hedefimiz bir aya uzayan bir festival gerçekleştirerek dünya komedi festivalleri destinasyonuna İstanbul’un da adını yazdırmak. Dünyada genelde ancak 10'uncu yılında bir aya yayılabilen bu tür bir festivali biz 3'üncü yılında 3 haftaya yaymayı başardık. Bir aya ulaşmak şu andaki hedefimiz. Her sene yeni işler sahnelemeye, yeni isimlere imkan tanımaya büyük özen gösteriyoruz. Mizah adına kendi içeriğini yaratan, üreten bir şirket olduğumuz için bu imkanları sadece BKM’nin yaptığı işlere vakfetmiyoruz. Tam tersi, bu yolda olmak isteyen herkes için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Sahne almak, yeteneğini ortaya koymak isteyen herkese kapımız açık. Bu coşkuyu izleyicilerimize de taşır ve İstanbul adına, Türkiye adına bu festivali daha da büyütmeyi başarırsak ne mutlu bize.”

        REKLAM

        Uluslararası İstanbul Komedi Festivali'nde 'Bülent Bey'in Hikâyesi' adlı gösterisini sergileyecek olan Bülent Emrah Parlak, görüşlerini "Bu festivali çok olumlu buluyorum. Yurtdışında bu tür festivaller büyük ilgi görüyor. Komedinin bir festival içinde yer alması oldukça kıymetli. Festivalin daha da büyüyeceğini düşünüyorum. İleriki yıllarda komediye geliştirici yön veren festival haline gelecektir" sözleriyle dile getirdi.

        .png
        .png

        'Cimri' oyununu sahneleyecek olan Serkan Keskin'in ise festival hakkındaki görüşleri şöyle: "Uluslararası İstanbul Komedi Festivali'nde Moliere'in 'Cimri'sini sahneleyeceğiz. Çok güzel bir platform. İlgi gördüğünden dolayı bu yıl 6 günden 3 haftaya çıktı. Arkasında durulması gereken bir festival."

        Uluslararası İstanbul Komedi Festivali'nde sahneye çıkacak olan isimlerden Alper Kul, Bülent Emrah Parlak, Onur Atilla, Doğan Akdoğan, Yasemin Şefik, Ömür Özdemir, Varol Yaşaroğlu ve Serkan Keskin basın toplantısında bir araya geldi.

        .png
        .png

        Uluslararası Komedi Festivali'nin ilk yılında 124 sanatçının performansını toplam 20 bin kişi izlemişti. Geçtiğimiz yıl ise sahneye 300 sanatçı çıkarken toplam seyirci sayısı 50 bin kişiye ulaştı.

        .png
        .png
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa