Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Asboğa Gölü turizme kazandırılıyor
        • 1

          Türkiye'de kış turizminin önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki gizli cennet Asboğa Gölü'nün turizm kazandırılarak yöredeki turizmin 12 aya yayılması amacıyla çalışmalara başlandı.

        • 2

          AA'nın haberine göre ilçe merkezinden 11 kilometre uzaklıkta ve 2007 rakımda bulunan, ördek, angut, balıkçıl gibi birçok kuşa barınma imkanı sağlayan göl, 13 bin 800 metrekarelik alana sahip.

        • 3

          Bölgenin turizm potansiyelini daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla başlatılan çalışmalarla Asboğa Gölü de turizme kazandırılacak. Bu çalışmalar çerçevesinde gölün tanıtımının yapılarak bölgeye turlarla turist getirilmesi amaçlanıyor.

        • 4

          Turizmciler, yöre turizminin 12 aya yayılması için söz konusu göle bisiklet turları ve atlı kızak turları düzenlenmesini, göl çevresine mesire alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile ağaçlandırma yapılmasını istiyor.

        • 5

          Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada, Asboğa Gölü’nün bölge turizmi için önemli olduğunu söyledi. Gölün turizme kazandırılması konusunda birtakım çalışmalar başlattıklarını dile getiren Toksoy, şunları belirtti:

        • 6

          "Asboğa Gölü'müzün, ilçemizin ve bölgemizin turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Belediye olarak gölün çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, günübirlik sosyal tesisler, su sporları, olta balıkçılığı ve ayrıca kış mevsiminde değerlendirmek üzere buz pateni ve diğer aktivitelerin yapılacağı plan ve proje çalışmalarına başladık."

        • 7

          Toksoy, gölün turizme kazandırılması durumunda ilçeye önemli katkılar sağlayacağını anlatarak, "Kars Valiliğimizin koordinesinde projemiz tamamlandıktan sonra Asboğa Gölü de turizm enstrümanları içerisinde yerini alarak, yerli ve yabancı turistlerin, bölge insanının hizmetine sunulacak" diye konuştu.

        • 8
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa