Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars’ta çiftçiler yapılan barajların ardından sulu tarıma geçiyor. Kars’ta çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı 14. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında yüzde 50 hibe destekli bireysel sulama sistemleri desteği verdi.

        Kars Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Hükümetimiz tarafından yapılan barajların sonrasında sulanabilen arazi miktarımız artmaktadır. Bu bağlamda; Tarım ve Orman Bakanlığı 14. Etap Kırsal kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri, yüzde 50 hibe destekleri kapsamında Akyaka Esenyayla köyü çiftçilerinden Yaver Ülker'in almış olduğu “Otomatik Tamburlu Sulama Makinesi’ne” yüzde 50 hibe desteği sağlanmıştır” dedi.

        Akyaka Esenyayla Köyü’nde otomatik tamburlu sulama makinesini yerinde gören Dr. Hüseyin Düzgün, “Bakanlığımızca yüzde 50 hibe desteği sağlanarak çiftçimiz Yaver Ülker'e alınan bu Sulama Makinesinin; 110 mm çaplı polietilen hortumlu, su türbinli, şanzımanlı, arkasına istenildiğinde sulama tabancası veya kanatlı yağmurlama sistemi takılabilir. Sulama makarasını kendi ekseni etrafında 180 derece döndürebilen bir sulama sistemi olduğunu, bu sistemin kombine olarak çalışmayı düzenleyen mekanik guruplardan meydana geldiğini ve sulama sırasında hortumunu su kuvvetiyle sarmasını sağlayan dişli gurubuna sahiptir” diye konuştu.

        Düzgün, otomatik tamburlu sulama sisteminin, yaklaşık olarak 24 saat içinde 40 dekarlık alanı tamamen sulayabilme özelliğine sahip olduğunu, bu sulama sisteminin Kars’ta bir ilk olduğunu bu gibi sistemlerin önümüzdeki yıllarda Kars’ta çoğalacağını ümit ettiğini söyledi.

        Düzgün, bu sulama sistemlerinin suyu tasarruflu kullandığını ve toprakta oluşacak kireçlenmeyi engelleyeceğini, tarımda büyük verim artışı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

        Esenyayla Köyü’nden Yaver Ülker’in yüzde 50 hibe destekli aldığı otomatik tamburlu sulama makinesi, yağmurlama kanatlarının çok düşük basınçta sulama yapma özeliğine ve su basıncına göre değişen 36 adet yağmurlama başlığına de sahip, sulama kanat genişliği 23x2= 46 metre, sulama iş genişliği ise 54 metre ve kanat yüksekliği ürün özelliğine göre yükseltilip alçaltılabiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa