Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Milletvekilleri, Kars Valiliği bünyesinde hayata geçirilen Kültür ve Sanat Evi’ni gezdi.

        Tamamlanmasına kısa süre kalan Kültür ve Sanat Evi’ne Vali Rahmi Doğan ile birlikte gelen UDH eski Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Adem Çalkın’a Vali Doğan, Kültür ve Sanat Evi ile ilgili bilgiler verdi.

        Kars’ta çok önemli bir boşluğu kapatacak olan Kültür ve Sanat Evi’nde açılacak olan atölyelerde vatandaşlar çeşitli etkinlikler yapabilecek.

        Kültür ve Sanat Evi’nin yerinin daha önce Kent Konseyi olarak kullanıldığını ve Kars Belediyesi’nden burayı aldıklarını ifade eden Vali Rahmi Doğan, “Tarihi bir yapı yıkılma noktasına gelmişti. Biz valilik olarak devir aldık ve gerekli projeyi çizdikten sonra kuruldan geçirdik. Binanın tamamını Kültür Sanat Evi olarak dizayn ettik. Valiliğimiz tarafından bir takım devam eden kurslar var. Bu kurslar bundan sonra bu bina içerisinde devam edecek” dedi.

        Vali Rahmi Doğan’ın ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan, “Kültür ve Sanat alanında Kars’ın geçmişten beri sahip olduğu bir değeri var. Kars kadim şehirlerden biri, Gazi kent olarak özellikle ülkemiz kültürüne her zaman katkı koymuş bir şehir, Karslılarda bu anlamda bir kültüre, bir geçmişe ve geleneğe sahiptir. Ve Kars’ın bu geçmişi ve geleneği geleceğe taşıman adına, Karslıları bu tür etkinliklerle buluşturmak adına bu tip mekanların dönüştürülmesi önemliydi. Onun için Valimiz bu çalışmayı başlattığında memnuniyetle bizlerde destek verdik” diye konuştu.

        Vali Rahmi Doğan, Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, bir süreyi Kültür ve Sanat Evi’ni gezdi. Burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan milletvekilleri daha sonra bölgeden ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa