Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük Üniversitesi(KBÜ) öğrencisi Milli Güreşçi Osman Yıldırım U23 Dünya Güreş Şampiyonasında dünya 2.’si oldu.

        KBÜ Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Milli Güreşçi Osman Yıldırım, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazanarak Dünya 2.’si oldu.

        Şampiyonanın birinci gününde mindere çıkan Osman Yıldırım, ilk maçında Japon rakibini mağlup etti. Ardından Norveçli güreşçiye üstünlük kuran milli sporcu, çeyrek finalde Sırp Boban Zıvanovic’i 101 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Afrika Şampiyonu Mısırlı Abdellatif Ahmed Mohamed’i 51 mağlup eden Yıldırım, adını finale yazdırdı. Gürcü rakibi Zviadi Pataridze ile yaptığı güreşte 50 öne geçen Yıldırım karşılaşmadan 65 mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

        “İstiklal Marşı’nı okutmak için daha çok çalışıp başaracağız”

        Yıldırım, sosyal medya hesabından ”Biz her zaman en iyisi için çalışacağız. Burada şampiyon olamadık, bayrağımızı göklere çektirip İstiklal Marşı’nı okutmak için daha çok çalışıp başaracağız. Dua eden destekleyen herkese teşekkürler” diyerek duygularını paylaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa