Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından Safranbolu Trafo Merkezi'nde çıktığı iddia edilen yangın ile ilgili açıklama yapıldı.

        TEİAŞ tarafından yapılan açıklamada, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece yarısından sonra Safranbolu trafo merkezinde çıktığı iddia edilen yangının orta gerilim kablo galerisinde çıktığı belirtilerek, “Kablo galerisinin bir kısmı TEİAŞ’ ait olan sahadan geçmektedir ve yangında bu galerinin içinde meydana geldiğinden dolayı yanlış anlaşılmalara meydan vermemek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama yapmak zarureti doğmuştur” denildi.

        “TEİAŞ’a ait kablolarda hasarlanma yoktur”

        TEİAŞ yetkilileri 10 adet fiber kablosunun yangın nedeni ile zarar gördüğünü , enerji firması yetkilileri tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarında TEİAŞ’a ait olan yüksek gerilim ve orta gerilim teçhizatlarında herhangi bir hasarlanma olmadığını ve Safranbolu trafo merkezi normal olarak çalıştığı ifade edilerek “Sağlam kalan 1 adet çıkış fiberi kablosu üzerinden Safranbolu şehir merkezine saat 06.39’da elektrik verilmiştir. Meydana gelen yangının TEİAŞ sistemi ile bir ilgisi yoktur. Gerekli onarım işlemleri dağıtım şirketi tarafından yapılacaktır” diye açıklama yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa