Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, öğrenci alım protokolü yapmak üzere Çad Cumhuriyeti başkenti Encemine’de görüşmelerde bulundu.

        Rektör Polat, Çad temasları kapsamında daha önceki ziyarette olduğu gibi yoğun ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında bin kişilik konferans salonunda öğrencilere Türkiye ve Karabük Üniversitesi tanıtıldı. Çad merkezi üniversite giriş sınavında başarılı olan ilk bin öğrenci arasından 500 öğrenci alınmak üzere Çad hükümeti ile bir protokol daha yapıldı. Protokolü Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile N’Djaména Üniversitesi Rektörü Prof. Mahamat Barka imzaladı.

        Çad Cumhurbaşkanlığından büyük destek

        Çad ziyareti kapsamında ayrıca, Çad Devlet Başkanı Idriss Déby’nin eşi Hinda Déby Itno İle de öğrenci alımı hususunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir saatlik görüşme yapıldı. Hinda Déby Itno Karabük Üniversitesinin bu imkanı sağlamasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. İlk 1000 öğrenci içerisindeki kız öğrencilerinin tamamının eğitim almak üzere Karabük Üniversitesine getirilecek olmasının ülkede büyük mutluluk doğurduğunu da ifade eden Hinda Déby Itno, Cumhurbaşkanlığı olarak eğitim almak üzere Karabük Üniversitesine gelecek olan öğrencilere devlet desteği sağlayacaklarını da ifade etti.

        “Karabük Üniversitesi, Çad’a istikrarlı bir şekilde destek veriyor”

        Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve heyeti Çad Yüksek Eğitim Bakanı Dr. David Houdeingar Ngarimaden ile de çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirildi. Bakan, Karabük Üniversitesinin istikrarlı ve disiplinli bir şekilde Çad Cumhuriyeti’ne vermiş olduğu desteği hükumet olarak çok önemsediklerini, en kısa zamanda Karabük Üniversitesine gelmek istediklerini ifade etti.

        Karabük Üniversitesi heyetine ziyaret kapsamında gerçekleşen öğrenci seçim işlemleri sırasında Karabük Üniversitesinde halihazırda eğitim görmekte olan Çadlı öğrenciler de yardımcı oldular.

        KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Başkanlığı’nda gerçekleşen Çad ziyaretindeki heyette; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Türkiye’nin Eski Çad Encemine Büyükelçisi ve şu an İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas ile Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ortakçı yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa