Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük Üniversitesinin ilk elektrikli sürücüsüz (otonom) aracı ‘Teknik Yeterlilik Bandrolü’ nü aldı.

        TÜBİTAK tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda Karabük Üniversitesinin ilk elektrikli sürücüsüz (otonom) aracı ‘Teknik Yeterlilik Bandrolü’ alan ilk takım oldu.

        Karabük Üniversitesi elektrikli araç takımı (KBUELAR TULPAR) bir ilki başararak ürettikleri elektrikli sürücüsüz aracıyla, TÜBİTAK tarafından 612 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek "Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda boy gösteriyor"

        Karabük Üniversitesi yarışmada, ‘Elektromobil’ kategorisinde 57 üniversite 75 takım arasından ilk teknik kontrolde yeterlilik bandrolünü almayı başardı. Karabük Üniversitesi 45 takımın başvurduğu bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Otonom’ kategorisinde yeterlilik bandrolünü alabilen 5 takım arasında yer aldı. Ülkemizde ilk defa düzenlenen ‘Otonom’ kategorisinin ilk yeterlilik bandrolünü tek kontrolde alan Karabük Üniversitesinin elektrikli sürücüsüz aracı 11 Ağustos Cumartesi 5 takım ile derece için yarışacak. Öte yandan 12 Ağustos Pazar günü de ‘Elektromobil’ kategorisinde 57 üniversitenin takımların yer alacağı yarışlarda şampiyon olmak için mücadele verecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa