Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karabük' de ilk iftar saat kaçta olacak? Karabük için iftar vakti! İşte Karabük için imsakiye...

        Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı, müslüman alemi tarafından coşkuyla karşılandı. İlk orucun bugün tutulduğuRamazan ayının ilk iftarı saat kaçta olacak? Karabük'de akşam ezanı saat kaçta okunacak?İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgileye göre 2018Karabükimsakiyesi...

        KARABÜKİÇİN İFTAR VAKTİ 2018

        Ramazan ayı, yapılan ilk sahur ile başladı. İlk orucun bugün tutulduğu Karabük'de iftar saati merak konusu oldu.Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs ÇarşambaKarabük'de iftar vakti20:08olarak görülüyor. Karabük'de 20:08' de okunacak akşam ezanı ile ilk oruçlar açılacak.

        REKLAM

        KARABÜK İÇİN İMSAK VAKTİ 17 MAYIS 2018

        Ramazan ayının ilk orucu bugün tutuluyor. Karabük'de ilk oruç 20:08'de okunacak akşam ezanı ile açılacak.Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 17 Mayıs Perşembe Karabük'de imsak vakti03:35olarak görülüyor.

        RAMAZAN DAVULCULARI SINAVDA TER DÖKTÜ

        KarabükBelediyesi, sahurda görev alacakRamazandavulcularını sınavdan geçirdi. Zabıta Müdürü Sedat Köse başkanlığında oluşan ekip, 11 ayın sultanıRamazan’ın vazgeçilmezi davulcuları Zabıta Müdürlüğü’nde toplayarak sınava tabi tuttu.

        Belirli aşamalardan geçerek başarılı olanRamazandavulcuları, ’KarabükBelediyesiRamazanDavulcusu’ kartını boyunlarına takarakRamazan’da sahur vakti davul çalabilecek.

        REKLAM

        KarabükBelediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse,Ramazandavulunun örf, adetlerin ve göreneklerin devamı için olduğunu belirterek “Geceleri, herkesin elinde cep telefonu, çalar saat olmasına rağmen, televizyonlarda bir çok programın yapılmasına rağmen,Ramazanayının adabından davulla uyandırma geleneğinin devam etmesi ve değerlerimize sahip çıkmak için, adaylardan davul çalma ile ilgili evrakları topluyoruz. Belgeler hazırlanıyor. Şikayet gelmeyen arkadaşları büyük mümkün mertebede görev vermeye çalışıyoruz.

        Kılık kıyafetleriniz, saçınız sakalınız düzgün olacak. Vatandaşlarımıza nazik davranacaksınız. Sizlere tepki gösterebilirler ama bunlara rağmen görevinizi yapacaksınız. İşimizi suistimal etmeyeceğiz. Bunları takip etmek için sivil arkadaşlarımız olacak sokaklarda. Sizleri mahalle mahalle takip edecek. Uygun olmayan durumlar tespit edilecek ve yerinde müdahale edilecek” dedi.

        Haberi Hazırlayan: Engin Karaaslan
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa