Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri Kapıçam Mesire alanında orman yangın tatbikatı düzenledi.

        Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla hem havadan hem de karadan teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele ediyor. 520 işçi, 49 arazöz, 18 su tankeri, 29 ilk müdahale aracı, 8 dozer, 5 greyder ve 5 treylerin kara gücünden oluşan ekip oluşabilecek yangınlar için hazır bekletiliyor. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hazırlıklar sonrası orman yangınlarına nasıl müdahale edildiğini anlatan bir de tatbikat gerçekleştirdi. Orman yangını tatbikatı gerçeği aratmazken, helikopter içi dolu havuzdan su alarak yangını çıktığı bölgeye bıraktı. Karadan ise arazözler ve orman yangın işçileri yangına kısa sürede müdahale etti.

        Düzenlenen tatbikata katılan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Keşke yangınlar hiç olmazsa ama hayatın gerçeği, hava şartları ile bir takım kasti işler de oluyor. Ama bunun yanında kısa sürede müdahale eden orman yangın söndürme müdahale ekibi var herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

        Yangına müdahale de kullanılan araç gereçler hakkında bilgiler veren Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, “Yangınsı bir sezon diliyoruz, ama yangın olduğu zamanda çok güçlü bir yangın söndürme ekibimiz var. 59 adet arazözümüz var, 18 ilk müdahale aracımız, 500 civarında mevsimlik işçilerimiz var. Bununla beraber 2 adet yangın söndürme helikopterlerimiz var. Tüm bu yer ve hava araçlarımız ile yangını en kısa sürede müdahale etmeye gayret ediyoruz. İnşallah Kahramanmaraş’ta yangınsız bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

        Yangın tatbikatı sonrası orman yangın ekipleri hortum çekme yarışı düzenledi. Yarışmada sınıra ulaşıp hortumu en hızlı çeken ekibe kupa ve çeşitli hediyeler verildi. Son olarak, Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, yangına müdahale esnasında yangın erinin kullandığı araç ve gereçler tanıttı. Diğer yandan, bu yıl Kahramanmaraş’ta 17, Gaziantep’ten 16, Hatay’dan 47 adet yangın çıktığı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa