Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat İzmirli piyanist Nisan Öksüz 8 yaşında dünya 1’incisi!

        Piyano eğitimine 2 yıl önce başlayan İzmirli 8 yaşındaki piyanist Nisan Öksüz, bu alandaki yeteneğiyle müzik hocalarının dikkatini çekti.

        HT Egeli'de yer alan habere göre piyano eğitiminin yanında solfej eğitimi de alan Nisan Öksüz, piyanosunun başında sistemli bir şekilde çalışmaya devam etti.

        Küçük yaşına, piyanonun pedalına ayağının zor yetişmesine rağmen azimle çalışan küçük piyanist, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfının yıl sonu etkinliklerinde de konser verdi.

        Hem okulunda hem de piyano alanında başarılı olan minik yetenek, piyano hocası Esra Yüce’nin teşvikleriyle İtalya’da düzenlenen Dinu Lipatti Gençler Uluslararası Müzik Yarışması’na katıldı.

        REKLAM

        Dünyanın birçok ülkesinden gelen genç yeteneklerin hünerlerini gösterdiği yarışmada Öksüz, Für Elise, Wild Horseman, Donauwellen Walzer ve The Blue Danube eserlerini çaldı.

        Salondaki katılımcılardan da büyük beğeni toplayan Nisan, jüri tarafından kendi yaş kategorisinde birinciliğe ulaştı.

        HEDİYEM OLSUN

        Nisan Öksüz, İtalya’daki yarışmada heyecanlanmadığını ve kendini evinde gibi hissettiğini söyledi. Piyano çalmayı çok sevdiğini dile getiren minik yetenek, “İlk defa yurt dışına çıktım. Havaalanında valizlerimizi beklerken orada bir piyano gördüm.

        Gittim başına geçtim. Bizimçalmamız bitince havaalanındaki herkes alkışladı” dedi. Nisan, İtalya’daki birinciliğini annesine armağan etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa