Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)İZMİR Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla dün gece yapılan etkinliklere 500 binden fazla kişinin katıldığını söyledi. Emniyet kaynakları ise kutlamalarda 300 bin dolayında kişinin yer aldığını belirtti. Bazı vatandaşlar pop müzik sanatçısı Tarkan´ın konseri sonrası Kordon Boyu'ndaki çimlerde sabahladı.

        İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle dün kentte bir dizi program düzenlendi. Etkinliklerin merkezi ise Kordon Boyu oldu. Binlerce insan burada gerçekleştirilen Air Show, Fener Alayı ve son olarak Tarkan konserini izledi. İzmirliler kentin kurtuluşunu gece yarısına kadar coşkuyla kutladı. Kordon Boyu'nda etkinlikler sonrası alanda bırakılan çöplerin temizlenmesi için belediye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

        ÇİMLERDE SABAHLADILAR

        Bazı vatandaşların Tarkan konseri sonrası Kordon Boyu'ndaki çimlerde sabahladığı görüldü. 9 Eylül etkinlikleri kapsamında kapatılan cadde ve sokaklar da tekrar ulaşıma açıldı.

        BELEDİYEYE GÖRE 500 BİN, EMNİYETE GÖRE 300 BİN KİŞİ KATILDI

        İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kordon Boyu´ndaki kutlamalara 500 binden fazla kişinin katıldığını söyledi. Emniyet kaynakları ise kutlamalara katılan kişi sayısının 300 civarında olduğunu ifade etti.

        SAHNE VE PLATFORMLAR SÖKÜLÜYOR

        Bu arada Tarkan'ın konser verdiği sahne ile birlikte Kordon Boyu'ndaki ses ve görüntü sistemlerinin bulunduğu tüm platformların söküm işlemleri de başladı. Tarkan'ın Cumhuriyet Meydanı'nda sahneye çıkması planlanan ancak konserden önce yıkılan platformunda da söküm işlemleri sürüyor. (DHA)DHA-Genel Türkiye-İzmir Kadir ÖZEN

        2022-09-10 13:19:27

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa