Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onur ATIŞ/ İZMİR, (DHA)DEMİRÖREN Holding sponsorluğunda, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun düzenlediği Çakabey Kupası Minikler Açık Hava Puta Koşusu'nda atışlar başladı. Sıcak havaya rağmen organizasyona yoğun ilgi olduğu gözlendi. 

        Demirören Holding'in sponsor olduğu, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun düzenlediği Çakabey Kupası Minikler Açık Hava Puta Koşusu'nda atışlar başladı. İzmir Atatürk Stadı'nda düzenlenen organizasyona 45 ilden 67 kulüp ve 463 sporcu katıldı. Atışların ilk gününde kızlarda ve erkeklerde 8-9 ve 10-11 yaş kategorileri yarıştı. Sıcak havaya rağmen organizasyona ilgi oldukça yoğundu. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Genel Sekreteri Gökhan Güzel, İzmir'de ilk kez bir turnuva gerçekleştirdiklerini söyledi. Güzel, "İzmir halkının gösterdiği ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ortam var, hava da çok güzel. Sporcularımız ve antrenörlerimiz turnuvadan çok memnun. Yüzlerce sporcumuz koşuya katıldı. Faal olarak 67 kulüple beraber bu turnuvayı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

        'ORGANİZASYON ÇOK BAŞARILI'

        Yönetim Kurulu Üyesi ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Varol Türkoğlu çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

        "İzmir'e Geleneksel Türk Okçuluğu'nu tanıtmak ve güzel bir organizasyon geliştirmek için buradayız. Çakabey'i de anıyoruz. Çok güzel bir ortam var. Sıcak bir hava olmasına rağmen güzel bir yarışma çıkardık diyebilirim. Geleneksel okçuluk 8 yaşından sonra zorlamayacak bir spor. Odaklanmayı, kendine güveni ve paylaşmayı öğreten güzel bir spor" diye konuştu.

        'STRESİMİZ KALMIYOR'

        Kıyasıya mücadele eden minik sporcular da açıklamalarda bulundu. Ödemiş'ten gelen 9 yaşındaki Nazmi Alp, "Okçuluk çok güzel bir şey. Stresli olan insanlara tavsiye ederim. Stresi üzerimizden atıyor ve rahatlatıyor" dedi. Yine Ödemiş'ten koşulara katılan 9 yaşındaki Gökalp Coşkun ise "Okçuluk güzel bir spor. Bizi sakinleştiriyor. Hiperaktif çocuklar uslu olabiliyor" yorumunu yaptı.

        'OKÇULUĞU ÇOK SEVİYORUM'

        İstanbul'dan gelen Betül Meryem Korkmaz, "Çok heyecanlıyım. Burada olmak çok güzel bir duygu. Okçuluğa 3 ay önce başladım ve okçuluğu seviyorum" ifadelerini kullanırken, Zeynep Reyhan Başar da "Yarışmaya İstanbul'dan katılıyorum. Burada derece almak istiyorum ve mutluyum. 1213 yaş kategorisinde yarışacağım. Reklamlarını çok görüyordum ve okçuluktan etkilendim" diye konuştu. İstanbul'dan gelen 9 yaşındaki Esmanur Gülşen de "Yarışma için biraz heyecan yaptım. Oku biraz ileri attım. Ancak yayı iyice çekmek gerekiyormuş. Hocamın dediğini yaptım ve başarılı atış yaptım. Rakiplerimi de tebrik ediyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN SONUÇLARI

        Çakabey Kupası Minikler Açık Hava Puta Koşusu'nda günün ilk sonuçları belli oldu. Kızlar 8-9 yaş kategorisinde Nazilli Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği'nden Zeynep Sena Uslu 43 isabet sayısıyla 1'inci olurken, Kadirli Ötüken Okçuluk Spor Kulübü'nden Zeynep Dinçer 40 sayıyla ikinci, Kocaeli Öncü Gençlik Spor Kulübü'nden Elif Zümra Yamak 39 sayıyla üçüncü sırada yer aldı. Erkekler 8-9 yaş kategorisinde Bursa Olimpik Spor Kulübü Derneği'nden Mustafa Ali Güney 44 isabet sayısıyla koşuyu birinci sırada bitirdi. Akçakoca Akıncılar Ocağı Okçuluk Kulübü'nden Ömer Soğuksu 37 sayıyla ikinci, Tulpar Geleneksel Okçuluk Kültür ve Spor Kulübü'nden Veysel Yiğit Yılmazdamar 36 sayıyla üçüncü oldu.

        Kızlar 10-11 yaş kategorisinde de sonuçlar belli oldu. Ankara Gençlik Merkezleri Gençlik ve Spor Kulübü'nden Nil Karadağ 43 sayı derecesiyle adını birinci sıraya yazdırmayı başardı. Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü'nden Fatma Nur Taner 38 isabetle ikinci, Konya Meram Belediyesi'nden Ayşenaz Balaşar 36 sayı ile üçüncü sırayı elde etti. Erkekler 10-11 yaşta da Kadirli Ötüken Okçuluk Spor Kulübü'nde İlker Batuhan 46 sayıyla birinci oldu. Yine Kadirli Ötüken Okçuluk Spor Kulübü'nden Efe Mahadin 43 sayıyla ikinci, Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü'nden Muhammed Samet Yaman 43 sayıyla üçüncü basamakta yer aldı. (DHA)DHA-Genel Türkiye-İzmir Onur ATIŞ

        2022-07-23 19:29:52

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa