Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de Suruç saldırısının 7'inci yılında basın açıklaması yapan grup izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe engel olmak isteyen polise ellerindeki bayrak ve flamalarla saldıran gruptan 29 kişi gözaltına alınırken, yaşanan arbedede 4 polis yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

        2015 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının 7'inci yılı nedeniyle İzmir'de bir anma programı düzenlendi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yapan grup, daha sonra izinsiz olarak yürüyüş yapmak istedi. Polisin izinleri olmadığı için yürüyüş yapamayacaklarını söylediği kalabalık bir anda polis ekiplerinin üzerine yürüdü. Grup içerisinde bulunan bazı kişiler, ellerindeki bayrak ve flamalarla polise vurmaya başladı. Ekipler kendilerine saldıran gruba biber gazı ile müdahale ederken, yaşanan arbede kameralara yansıdı.

        4 polis yaralandı, 29 gösterici gözaltına alındı

        Yaşanan arbedede 4 polis çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı polislerden 3'ü hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, kafasına darbe alan ve burnu kırılan bir polisin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Olay sonrası toplam 29 gösterici gözaltına alınırken, gözaltına alınanların tamamının emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildiği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa