Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Menemen ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 2 tarihi eser kaçakçılığı şüphelisi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde Osmanlı, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 120 parça tarihi eser ele geçirildi.

        İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Menemen İlçesi Yahşelli Mahallesinde tarihi eser ticareti yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Menemen Cumhuriyet Başsavcılığının koordine ve talimatları doğrultusunda, İzmir İI Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 Haziran tarihinde şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Kimlikleri belirlenen şüpheliler İ.Ç. ve İ.Y. ekipler tarafından yakalandı.

        120 parça tarihi eser ele geçirildi

        Şüphelilere yapılan üst aramasında, Osmanlı, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 108 adet sikke, Osmanlı dönemine ait 2 adet mühür, 9 adet tarihi eser niteliğinde obje (ok ucu, kupe ucu ve kolye ucu) ve Osmanlı dönemine ait 1 adet toprak lüle olmak üzere toplam 120 parça tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler İzmir Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüphelinin adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa