Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzman Dr. Nadir Moustafa, Covid19 enfeksiyonu geçiren kişilerin uzun dönem içinde vücutta karşılaşabileceği riskler hakkında bilgi vererek, "Covid19 enfeksiyonunu hafif veya ağır şikayetler ile geçiren ve iyileşen ya da fark etmeden geçirmiş olabilecek kişilerde, yapılan araştırmalar sonucu uzun dönem içinde olabilecek sorunlar ortaya kondu" dedi.

        Uzman Dr. Nadir Moustafa, Covid19 enfeksiyonu geçiren kişiler için önemli bilgiler paylaştı. Yapılan araştırmalar sonucu uzun dönem içinde olabilecek sorunlar hakkında bilgi veren Dr. Moustafa, "Hastalarda uzun dönemde akciğerin geçici iyileşebilen bozuklukları görülebilir. Bu rahatsızlıklar, hava yolu hastalıkları; bronşit, bronşiolit, astım benzeri bulgular, mikropsuz zatürre (organize pnömoni) rahatsızlıkları olarak karşımıza çıkabilir. Covid19 sonrası hastalarda akciğerin kalıcı iyileşmeyen bozuklukları da görülebilir. Hastalığı ağır geçiren kişilerde akciğerin büzüşmesi ve sertleşmesi ile akciğer içinde kalıcı hasar görülme ihtimali yüzde 115’tir. Akciğer damarları içinde pıhtı (pulmoner emboli) erken dönemde görülme ihtimali yüzde 830’dur. Covid19 enfeksiyonu sonrası toplar damarlarda pıhtı görülme ihtimali yüzde 25’dir. Enfeksiyonun ardından atardamarlarda pıhtı görülme ihtimali yüzde 3.7, hastanede yatmış olanlarda kalp tutulumu görülme ihtimali yüzde 2030’dur” dedi.

        Koku alma bozukluğu

        Hastalarda Covid19 enfeksiyonu sonrasında; koku alma bozukluğu, zihinsel bulanıklık, ishal ve karın ağrısı da görülebileceğini kaydeden Özel Era Radyoloji Merkezinde görevli Uzman Dr. Nadir Moustafa, şöyle devam etti:

        "Koku alma bozukluğu görülme ihtimali tanı anında yüzde 48’dir; ancak sonrasında kalıcı olan vakalar çok azdır. Kalıcı koku kaybı varsa beyin MR’ı çekilmelidir. Zihinsel bulanıklık görülme ihtimali yüzde 15’dir. Eğer bilinç bozukluğu, nöbet geçirme veya felç de eklenirse tanı için Beyin MR görüntüleme istenebilir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa