Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Azerbaycanlı ressam Ülker Ebulfet ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Yenilmez Kardeşlik Sergisi” İzmir’de açıldı.

        Azerbaycanlı ressam Ülker Ebulfet ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Yenilmez Kardeşlik Sergisi” İzmir Valiliğinde açıldı. Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğinin anlatıldığı sanat eserlerinin yer aldığı serginin açılışına, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri de katıldı.

        Serginin açılışında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sergide emeği geçenlere teşekkür etti. “Tek millet, iki devlet” anlayışının sürdürülmesinin önemine değinen Köşger, “Kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz ‘Tek millet, iki devlet’ şiarını tüm alanlara tatbik ettiğimiz zaman neler olacağını yakın geçmişte hep birlikte gördük. Karabağ’da Azerbaycanlı kardeşlerimizin zaferinde biz de gönülden sevindik. İzmir Valiliği organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Ticaret Odası’nın katılımıyla, Karabağ Savaşı’nın ilk günlerinde buradan ortak bir deklarasyonla manevi desteğimizi gönderdik. İzmir’in sembollerinden saat kulesine Azerbaycan bayrağını yansıttık. Gece gündüz Azerbaycanlı kardeşlerimizle çarptı yüreğimiz. Kardeşliğimizi sürdürerek tüm dünyaya nasıl bir millet olduğumuzu göstermiş olacağız” dedi.

        Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva ise sergiye ev sahipliği yapan İzmir Valiliğine teşekkür ederek, “Azerbaycan Türkiye kardeşliğini ne kadar anlatsak bitiremeyiz. Ama her zaman konuşmalı, anlatmalı ve hatırlatmalıyız. Son yıllarda kardeşliğimiz çok daha büyük seviyelere TürkiyeAzerbaycan müttefikliğiyle ulaştı. Hem halklarımız hem üst düzeyde milletlerimiz arasındaki bu kardeşliğin daha yükseklere taşınmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

        Ülker Ebulfet de sergiyi iki ülke arasındaki dostluğu geleceğe taşımak ve bunun ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak, genç nesillere aktarmak için hazırladıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa