Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)- İZMİR Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hastanesi'nde geçen nisan ayından bu yana lösemi tedavisi gören Hilal Yıldız (2), hayata tutunmak için kemik iliği nakli bekliyor. Hilal'in babası Yunus Yıldız, sadece kendi kızı için değil, aynı hastalığı yaşayan çocuklar için kök hücre bağışında bulunmasını istedi.

        İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Yeşim-Yunus Yıldız çiftinin tek çocuğu Hilal Yıldız, rahatsızlanınca 22 Nisan'da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde minik Hilal'e lösemi teşhisi konuldu. Sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gereken Hilal için harekete geçen ailesi, 400'e yakın kök hücre bağışçısı buldu. Ancak, hiçbirinin kök hücresi Hilal´e uymadı. Kızının hastalığını öğrendiklerinde büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Yunus Yıldız (28), "22 Nisan'da, çocuğumun artan şikayetleri üzerine hastaneye getirdik ve lösemi olduğunu öğrendik. Ten rengi sapsarıydı. Kansızlığı çok belirgindi ve geceleri uyumuyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle hastaneye de gelmek istememiştik. Sonucun böyle olacağını tahmin etmiyorduk. Başkalarında gördüğümüz şeyi kendimiz yaşadık. İlk hafta eşim ve benim için çok zorlu geçti. Ancak artık kanıksamak durumundayız ve elimizden geldiğince güçlü durmamız gerekiyor. Hastaneye ilk geldiğimizde kızım, orta seviyeli risk grubunda yer alıyordu. Ancak tedavilere olumsuz cevap verince yüksek risk grubuna dahil oldu. Hastanede hastalığı en sıkıntılı geçen Hilal ve en dikkat etmesi gereken aile de biziz" dedi.

        SADECE HİLAL İÇİN ÇABALAMIYOR

        Kızı Hilal'in yeniden sağlığına kavuşması için ilik nakline ihtiyaç olduğunun altını çizen baba Yıldız, şunları söyledi:

        "Bizim bu durumda ilik nakline ihtiyacımız var. Çünkü Hilal tek çocuk olduğu için dışarıdan bulmamız gerekiyor. Bir kardeşi olmuş olsa belki onun kök hücresi uyum sağlayabilirdi. Yurt dışından da bulunabiliyormuş ancak bunun da maddi bir boyutu var. Tüm çevremizi bağışçı olmaya çağırıyoruz. Hilal için bu yola çıktık ve diğer çocukları da görünce bu çabayı genişletmeye çalıştık. Sadece ben ve arkadaş çevremden 400 kök hücre bağışçısına çıktık. Bu hastalıkla uğraşan herkese umut olmak istiyoruz. Ülkemizin her köşesinden bağışçılar bana fotoğraf atıyor. Bu hastalık herkesin başına gelebilir. Bu durumda olan ailelere destek olmalıyız. Bize bu süreçte çok destek oldular. Ne kadar çok bağışçı olursa o kadar çok çocuk kurtulabilir." DHA-Genel Türkiye-İzmir Tolga TAHÇI

        2020-05-17 17:58:54

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa