Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de metro ve tramvaylar 2019 yılında 140 milyon yolcu taşıdı.

        İzmir’de metro ve tramvaylar bir yılda toplam 6 milyon kilometre yol yaparak Türkiye’yi bir uçtan diğer uca 540 defa kat etti. 8 ay önce başlatılan ve zaman içinde kapsamı genişletilen ’Baykuş’ adlı gece seferleri ise 80 bin yolcuya hizmet verdi. İzmir’de metro yılda yaklaşık 100 milyon yolcu taşırken, iki ayrı hat halinde hizmet veren Konak ve Karşıyaka tramvayları ise 40 milyon kişinin ulaşım ihtiyacına yanıt verdi. Toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan 11 milyon 65 yaş ve üstü İzmirli, ulaşımını metro ve tramvayla sağladı. 100 bin bisikletli yolcu da metro ve tramvayı kullandı.

        Metro ve tramvayda bir günde taşınan yolcu sayısı ise 542 bini buldu. Belediyeden sosyal yardım alan ve 05 yaş arasında çocuğu bulunan ailelere, çocukla birlikte ayda 10 kez ücretsiz olarak toplu taşıma kullanma hakkı veren Çocuk İzmirim Kart uygulaması da 2019’un ikinci yarısında hayata geçirildi. Çocuk İzmirim Kart ile metro ve tramvayda seyahat eden yolcuların sayısı ilk 5 ayda 3 bini geçti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa