Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de, Çeşme Belediyesi meclis üyesi ve turizmci Abdullah Aküzüm, ilçede mantar gibi çoğalan rezidence yapılara tepki göstererek, "Şimdi sırada Aya Saranda var. Ankara’dan otel ruhsatı alarak Çeşme’de rezidence yapanlar şimdi gözlerini Aya Saranda bölgesine çevirdiler" diyerek tepkisini dile getirdi.

        Çeşme’nin rezidence problemi bir kez daha gündeme geldi. İlçenin bölgelerinden biri olan Aya Saranda bölgesinde, otel ruhsatı ile rezidence yapımına başlanması turizmcilerin tepkisine neden oldu. Çeşme’nin geleceği için bu yapıların durdurulması gerektiğini söyleyen Çeşme Belediyesi meclis üyesi ve turizmci Abdullah Aküzüm, "Bu yalnızca turizmcilerin değil tüm Çeşmelilerin sorunu. Bu talana 'dur' demek için önce siyasilerin sonra da tüm sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesi gerekiyor. Şimdi sırada Aya Saranda var. Ankara’dan otel ruhsatı alarak Çeşme’de rezidence yapanlar şimdi gözlerini Aya Saranda bölgesine çevirdiler" dedi.

        Çeşme’nin turizm alanı ilan edildiğini ve bölge insanının turizm sektöründen geçindiğini dile getiren Aküzüm, "Çeşme’de herkes turizmden geçiniyor. Bunun da bir planlaması vardır. Eğer Çeşme’de nitelikli yatak sayısı 40 bin olursa sezonu 8 aya çıkarırız. Şimdi ise 20 bin yatak civarında bir kapasiteye sahibiz. Bir acente para kazanması için haftada bin 500 kişiyi getirmesi gerekiyor ki uçak parasını çıkarabilsin. Bu işin kilit noktası da acentelerin uçakları bir yıl önceden kiralamaya başlamaları. Turizm adına her türlü kolaylıktan faydalanacaksın, sonra da rezidence yapıp bunları satacaksın. Çeşme için bütün tehlike burada başlıyor" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa