Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'den Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere 2 bin 331 personel ile 17 ilk yardım aracı sevk edildi, Çeşme'deki otellerde 500 oda depremzedeler için hazırlandı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, havayoluyla İzmir'den 2 bin 331 personel deprem bölgelerine intikal etti.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Ülkede yaşanan deprem felaketi sebebiyle bölgede yürütülen arama, kurtarma, genel asayiş ve hasar tespit çalışmalarına takviye olmak üzere ilimizden 1023 jandarma personeli, 181 emniyet çevik kuvvet personeli, 210 çevre ve şehircilik personeli ve AFAD ekibinden oluşan 1414 personel, 9 sivil hava yolu uçağıyla Adana ve Adıyaman'a gönderilmiştir. Ayrıca Hava Meydan Kıta Komutanlığından kalkan 16 askeri kargo uçağı, 17 ilk yardım aracı ile birlikte 917 görevli personeli deprem bölgesine nakletmiştir. Bu saat itibarıyla hava yolu ile İzmir'den 2 bin 331 personel deprem bölgelerine intikal etmiştir. Bölgeye destek çalışmalarımız devam etmektedir."

        - Çeşme'deki otelcilerden barınma desteği

        Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) desteğiyle depremden etkilenen vatandaşlar için geçici barınma desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

        Oran, açıklamasında "Çeşmemiz 500 oda (1000 kişi) depremzedeyi ağırlamak üzere hazırlığını tamamladı. Yarından itibaren e-Devlet üzerinden ikametgah sorgulayarak başvuruları kabul edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

        - Çeşme Limanı'ndan yardım gemisi kalkacak

        Öte yandan Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanlığından yapılan açıklamada depremzedelere yardım malzemesi ulaştırmak üzere Çeşme Limanı'ndan bir Ro-Ro gemisinin kalkacağı belirtildi.

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü organizasyonuyla Ulusoy 5 Ro-Ro gemisinin yarın saat 12.00'de Çeşme Ulusoy Limanı'ndan İskenderun Limanı'na doğru hareket edeceği, deprem bölgesine yardım malzemesi ulaştırmak isteyen kurumların başvuruda bulunabileceği aktarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa