Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'deki depremde hayatlarını kaybeden 15 yaşındaki ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz'ün annesi tarafından kurulan Sayra&Çınar Vakfı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenlere yönelik yardım kampanyası başlattı.

        Çocuklarını İzmir depreminde kaybettikten sonra "İyilik İkizim" adında başlattığı projeyle çok sayıda sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştiren ve Sayra&Çınar Vakfı'nı kuran anne Tülin Batmaz, aynı acıyı yaşayan depremzedelere de yardımcı olmak için harekete geçti.

        Kampanya kapsamında battaniye, yorgan, sıcak su torbası, çorap, kazak, uyku tulumu, bebek bezi, kadın pedi, ıslak mendil, dezenfektan gibi çok sayıda ihtiyaç malzemesi, 11 Şubat'a kadar Bornova ilçesi, Rafetpaşa Mahallesi 5058/2. Sokak'ta bulunan Özil Düğün Salonu'ndaki yardım toplama noktasında bir araya getirilecek.

        Toplanan yardımlar, 11 Şubat 16.00'da toplanma yerinden hareket edecek araçla depremzedelere ulaştırılacak.

        İzmir depreminde kaybettiği ikizleri adına başlattığı iyilik hareketinin vakfa dönüştüğünü anımsatan anne Batmaz, AA muhabirine, bugün depremzedelere en büyük fayda için çalıştıklarını söyledi.

        Batmaz, depremi yaşayan herkesle en büyük empatiyi kurduğunu dile getirerek, "Ben şu an o enkazda bir kez daha kaldım, bir kez daha soğukta çocuklarımı bekliyorum, bir kez daha herkes için dua ediyorum. Yüreğine o ateş düşmüş bir anne olarak herkese sabırlar ve acil şifalar diliyorum. Vakfımızın ilk etkinliği, çocuklarımın doğum gününde vereceğimiz 12 Şubat'taki konseri de iptal etmiş bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa