Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ve Kiraz ilçelerinde deprem bölgesine gönderilmek üzere bağış noktaları oluşturuldu, Tire'den gönüllü arama kurtarma ekibi yola çıktı.

        Deprem felaketinin ardından bir yardım tırını bölgeye gönderen Çeşme Belediyesi ayrıca bir yardım kampanyası başlattı.

        Bu kapsamda vatandaşlar Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası'na getirdikleri battaniye, yorgan, uyku tulumu, çadır, bebek bezi, sıfır kıyafet, ısıtıcı ve birçok barınma malzemelerle kampanyaya katkıda bulunabilecek.

        Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da ilçedeki vatandaşlara yardım çağrısında bulunarak, "Gün dayanışma günü, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Her gün yardım tırlarımız yola çıkmaya devam edecek." dedi.

        Kiraz Kaymakamlığı ve Kiraz Belediyesi de koordineli olarak deprem bölgesine yardım çalışması başlattı.

        Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu anda deprem bölgesinde o kadar çok ihtiyaç var ki küçük gelen, dar gelen, fazla gelen her neyiniz varsa belediye düğün salonuna getirebilirsiniz. Bugünler de geçecek inşallah birliğimizi ve dirliğimizi sıkı tutalım. Bizler görevimizin başındayız. Şu anda maddiyattan çok yiyecek, giyecek ve ısınma ihtiyacını karşılama noktasındayız. Umuda bir el de siz verin." diye konuştu.

        Öte yandan Tire Arama Kurtarma Derneği üyesi 26 kişilik arama kurtarma ekibi de depremin etkilediği illerden Osmaniye'de görevlendirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa