Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'in Konak ilçesinde mesai saatinde tuvalete gitmek için yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden tramvay durağı güvenlik görevlisi Hülya Onaylı'nın ölümüne ilişkin davada, belediye iştiraki şirket ve işveren vekili hakkında suç duyusu yapılmasına karar verildi.

        İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık B.S, taraf avukatları ile ölen Hülya Onaylı ve sanığın yakınları katıldı.

        Müşteki avukatı, yayanın geçişini tamamlamasına bir adım kala çarpmanın gerçekleştiğini belirterek, "Yolun ortasında çarpmamıştır. Dolayısıyla bize göre dosya tamamlanmıştır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

        Sanık ve müşteki avukatları, B.S'nin kullandığı aracın olay anındaki hızının bilirkişi aracılığıyla tespit edilmesini istedi.

        Hakim, mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda güvenlik görevlisinin çalıştığı İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ İnsan Kaynakları Temizlik Bakım ve Organizasyon Sanayi ve Ticaret AŞ ile işveren vekili A.C.E'nin ölümlü iş kazasının oluşumunda etken oldukları kanaatine varıldığını anımsatarak, haklarında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

        Dosyanın trafik bilirkişisine gönderilmesine karar veren hakim, "Hıza ait somut rakamları ifade eden ek bilirkişi raporunun istenmesine, rapor geldiğinde dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesine gönderilerek tarafların kusur durumlarının belirlenmesine" ifadelerini kullanarak duruşmayı erteledi.

        - Hakaret ve tehdit iddiası

        Öte yandan, duruşmada konuşan Onaylı'nın ikizi Derya Karaca, sanığın sosyal medyada kardeşiyle ilgili haberlerin altına kendilerini üzen yorumlar yaptığını ileri sürdü.

        Sanığın mesajlarında bu davadan beraat edeceğini ve "kendisine el sallayacağını" yazdığını savunan Karaca, "Bana, 'Kardeşin rahat etmesin, rüyalarına girsin' gibi mesajlar yanında hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullanmıştır." dedi.

        Hakim, Karaca'nın aktardığı konunun bu davanın konusu olmadığını, bununla ilgili suç duyurusunda bulunabileceğini belirterek, ifadeleri tutanağa geçirdi.

        Sanık B.S. ise yorumların yapıldığı sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu belirterek, aleyhi ve çocuklarına yönelik çok sayıda yorum karşısında o anki psikolojiyle bu ifadeleri yazdığını savundu.

        - Olay

        İzmir'in Konak ilçesinde 20 Eylül 2022'de B.S. idaresindeki 35 AOA 048 plakalı otomobil, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, tuvalet ihtiyacı için yolun karşısına geçmeye çalışan tramvay durağı güvenlik görevlisi Hülya Onaylı'ya (40) çarpmış, yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

        Gözaltına alınan otomobili sürücüsü, ev hapsi adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı. Kaza sonrası tepkiler üzerine tramvay duraklarına tuvalet yaptırılmıştı.

        Bilirkişi raporunda olayın "iş kazası" olduğu, işveren vekilinin de "iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kanun ve yönetmeliklerde yazılı kurallara uymadığı ve gerekli özeni göstermediği için ölümlü iş kazasının oluşumunda etken olduğu" kanaatine varıldığı belirtilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa