Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, bu yıl maden ihracatında 1 milyar 400 milyon dolara ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

        Alimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki 90 çeşit madenin 77'sinin Türkiye'de bulunduğunu belirtti.

        2020 yılında 4,3 milyar dolar, 2021 yıllında 6 milyar dolar, 2022 yılında ise 6,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Alimoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Şubat ayında İngiltere ve Brezilya'ya yönelik ticaret heyet organizasyonumuz olacak. 2023 yılında maden ihracatımızda yüzde 15'lik bir artış bekliyoruz, hedefimiz 1 milyar 400 milyon dolara ulaşmak. Bu artışın başta endüstriyel hammaddeler ve metalik cevherlerden gelmesini öngörüyoruz. Türkiye genelinde en fazla doğal taş ihracatı Ege Maden İhracatçıları Birliğinden gerçekleştirilmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa