Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de İmar Barışı Yasası kapsamında binaları için aldıkları yapı kayıt belgeleri iptal edilen grup, basın açıklaması yaptı.

        Konak Meydanı'nda "Yıkım değil çözüm istiyoruz" yazılı pankartlar açan grup adına konuşan Sevda Akyürek, yapı belgelerinin haksız yere iptal edildiğini savundu.

        İlgili yasa kapsamında e-Devlet üzerinden başvuru yaptıklarını anlatan Akyürek, "Bize tahakkuk ettirilen ücreti de devletimizin kasasına yatırdık. Bir iki gün içinde ilgili bakanlık bizlere yapı kayıt belgesi verdi. Ancak daha sonra bu belgeler iptal edildi. Ceza, dava ve yıkımlarla karşı karşıya kaldık." dedi.

        Devletten çözüm beklediklerini kaydeden Akyürek, şunları kaydetti:

        "Yapı kayıt belgesi ile evlerimize elektrik, su, doğal gaz aboneliği bağladık, kırsal kesimde yol olmayan yerlerde yol açma çalışmaları yaptık. Evlerin boya badana sıva gibi her türlü eksikliğini giderdik. Tabii bu arada dünyayı yakıp kavuran pandemi süreci başladı ve insanlar ekonomik ve psikolojik olarak zor duruma düşerek kırsal kesimlere yerleşmeye başladı. İşte tam da bu sırada uzun bir süre geçtikten sonra yapı kayıt belgemize onay veren ilgili bakanlığın bizzat kendisi verilen hakların geri alınamayacağı hükmünü çiğneyerek haksız yere yapı kayıt belgelerimizi iptal etmeye başlamıştır ve bu iptaller maalesef halen devam etmektedir."

        Akyürek, yıkım kararlarının durdurulmasını, cezaların iptal edilmesini ve yeni bir düzenleme istediklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa