Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, 2023 yılı ihracat hedeflerinin 1 milyar 400 milyon dolar olduğunu söyledi.

        Uçak, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 2022 yılının yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörü için tatmin edici bir yıl olduğunu belirtti.

        Türkiye genelinde 3 milyar doları taze meyve sebze, 2,5 milyar doları meyve sebze mamulleri olmak üzere toplam 5,5 milyar dolar ihracatın 1 milyar 250 milyon dolarının birlikleri üzerinden gerçekleştiğini kaydeden Uçak, yaş meyve sebze ürünlerinde 2022 yılında en fazla ihracatı gerçekleşen ürünlerin üzüm, domates, kiraz ve mandalina olduğunu aktardı.

        Ege İhracatçı Birlikleri üzerinden yapılan turşu ihracatının ilk kez 250 milyon doları aşarak 257 milyon dolara ulaştığını belirten Uçak, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Meyve sebze mamulleri ihracatında ikinci sırayı 149 milyon dolar ile kurutulmuş domatesler alırken kurutulmuş domatesleri, meyve konserveleri, dondurulmuş meyveler ve sebze konserveleri takip etti. 2022 yılında toplam 797 ihracatçı firmamızın desteği ile 189 ülke ve bölgeye ülkeye yaş meyve sebze ve mamulleri ihracat gerçekleştirmeyi başardık. 2022 yılında ihracatımızın en fazla gerçekleştiği ilk 5 pazarımız Almanya, ABD, Rusya, İngiltere ve Hollanda oldu. Bu yıl yurt dışı tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini artırarak devam ettirmek istiyoruz."

        Geçen sene Hindistan'a düzenledikleri URGE projesinde bu yıl yeni rota olarak Endonezya ve Singapur'u belirlediklerini anımsatan Uçak, bu yolla Asya pazarında da güçlerini artırmak istediklerini vurguladı.

        Cumhuriyetin 100. yılında yeni rekorlara imza atmak istediklerinin altını çizen Uçak, "2023 yılında ihracatımızı 1 milyar 400 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa