Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Dünyanın birçok ülkesinde "Anadolu Kadın Başlıkları" konulu sergiler açan ve portresi bir dönem madeni 50 kuruşlarının üzerinde yer alan Etnolog Sabiha Tansuğ (88), son yolculuğuna uğurlandı.

        Sabiha Tansuğ'un cenazesi, hayatını kaybettiği Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınıp, Güzelbahçe Yalı Camisi'ne getirildi.

        Burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tansuğ, Bademler Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına, Tansuğ'un yakınları, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

        - Sabiha Tansuğ kimdir?

        Gümülcine'de 1935'te dünyaya gelen Tansuğ, 1941'de ailesiyle Türkiye’ye göç etti. Çocukluğu Tire, Manisa, Akhisar, Bergama'da geçti. Göztepe Kız Akşam Sanat Okulu'nda okuduktan sonra İstanbul'a gitti ve Nuri İyem'den resim dersleri alarak karma sergilere katıldı.

        1963 yılında çıktığı Avrupa gezisinde gördüğü kostüm müzelerinden etkilenerek kadın başlıklarını derlemeye başladı. Koleksiyonu zamanla binlerce esere ulaştı.

        İstanbul Mecidiyeköy'de açılan Sabiha Tansuğ Sanat ve Kültür Evi'nin kapanmasının ardından Tansuğ, koleksiyonunu sergilenmek üzere Bademler Kültür Sanat ve Eğitim Vakfına bağışladı.

        Özellikle Türkmen kültürü üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Tansuğ, dünyanın birçok ülkesinde “Anadolu Kadın Başlıkları” konulu sergiler açtı, portresi dönemin madeni 50 kuruşlarının üzerinde yer aldı.

        İki kitabı, 200'ü aşkın makalesi olan Tansuğ'un koleksiyonu, Bademler Köyü Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından kurulacak müzede ziyarete açılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa