Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kan bağışı ve bu konuda toplum bilincini artırmaya yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, iki kurum arasında imzalanan protokol kapsamında, ortak sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesinin yanı sıra gönüllü kan bağışının artması sağlanacak, eğitim ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Kerem Kınık, protokolün kurumlar arası dayanışma ruhunu pekiştirecek değerli bir fırsat olduğunu belirtti.

        Bu sayede dayanışma etkisinin topluma yayılacağını vurgulayan Kınık, "Ülkemizin akademik camiasının önemli değerlerinden olan Dokuz Eylül Üniversitesi ile çok boyutlu işbirliklerimize bir yenisini ekledik. Kan bağışı küçük yaşlarda edinilebilecek bir tutum. İyiliği insanlarla tanıştıran bir şey. Üniversite öğrencilerimizin bu sıralarda otururken dayanışma ruhu taşımaları açısından da çok önemli." ifadelerini kullandı.

        Hotar ise kamu kuruluşlarıyla işbirliklerini geliştirdiklerini, protokol kapsamında da kan bağışı bilincinin yaygınlaşmasına katkı sunmaya çalışacaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa